Gratis bezorging

Vanaf € 100,-

30 dagen

Retourrecht

Klantenservice

0591 - 561908

Uw gratis cadeaubon is verzonden. Bekijk direct uw mailbox!
Eetkamer topproducten

Eetkamer

(448) Artikelen.
Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren

Eetkamer meubels 

 

Eetkamermeubels spelen een behoorlijk grote rol in iedere woninginrichting. Los van het praktisch gebruik, nemen een eetkamertafel en eetkamerstoelen vaak een prominente plaats in binnen uw woning, zodat ook het esthetisch aspect van belang is. Uw eigen smaak en de beschikbare ruimte in uw huis zijn bepalend bij uw keuze voor eetkamermeubilair dat past bij uw wensen qua uitstraling en toepasbaarheid. Er is tegenwoordig een breed aanbod op het gebied van eetkamermeubilair als eetkamerstoelen en een bijpassende eettafel. Het is voor u van belang om, rekening houdend met de maatvoering, een keuze te maken uit een ontwerp dat aansluit bij de rest van uw meubilair als dressoirs, bankstellen en salontafels. Daarbij kunt u vaak op de eerste plaats uitgaan van het gebruikte materiaal. Wanneer een bepaalde houtsoort regelmatig terugkeert in de inrichting van uw woning, verdient het aanbeveling om bij uw keuze voor een eettafel en design eetkamerstoelen niet teveel af te wijken van de materialen die al gebruikt zijn voor de meubels in uw woning. Hierdoor behoudt u een gelijkmatige rustige sfeer in uw huis. 

Het kan soms ook erg leuk zijn om juist te kiezen voor een afwijkend maar meer neutraal materiaal gebruik. Denkt u hierbij bijvoorbeeld eens aan een design eetkamertafel met een glazen blad. Glas is een vrij neutraal materiaal dat past bij veel verschillende soorten inrichtingen. Bovendien geeft het gebruik van glas, door de doorzichtbaarheid, vaak een ruimtelijk effect in een woning. Ook wanneer u de ruimte tussen uw keuken en de huiskamer hebt afgescheiden door een fraaie bar, kan het gebruik van lichtgekleurde materialen bij een design barkruk en het blad van de bar, een goede keuze zijn voor het creëren van een licht en ruimtelijk effect.

Eetkamerstoelen en een eetkamertafel schaft u vaak voor langere tijd aan. Het is dus belangrijk dat u bij uw keuze uitgaat van een goede mix tussen nuttig gebruik en een stijlvolle uitstraling die past bij uw smaak als het gaat om de inrichting van uw woning. Let u bij uw uiteindelijke keuze vooral ook op materiaal dat tegen een stootje kan en onderhoudsvriendelijk is. Met eetkamermeubilair wordt nogal eens geschoven en de keuze voor degelijk materiaal is daarom raadzaam. Afhankelijk van het soort vloer dat u in uw huis hebt, is het aan te bevelen om uw eettafel, maar zeker uw eetkamerstoelen en barstoelen, te voorzien van viltjes onder de poten zodat er zo min mogelijk kans op krassen in uw vloer is. Vaak zitten viltjes er bij aflevering al onder maar wanneer dit niet het geval is, kunt u ze gemakkelijk zelf bevestigen. Het is een hele goedkope manier om uw meubilair en uw vloer te beschermen tegen lelijke krasplekken. U bent tenslotte zuinig op uw huis en uw inrichting.