Gratis bezorging

Vanaf € 100,-

30 dagen

Retourrecht

Klantenservice

0591 - 561908

Uw gratis cadeaubon is verzonden. Bekijk direct uw mailbox!

Kroonluchters

(7) Artikelen.
Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren

Kroonluchters 

 

Licht en glas zijn twee elementen die goed samengaan en altijd al veel gebruikt zijn bij diverse verlichtingsvormen. het bekendste voorbeeld hiervan is de kroonluchter die al in de middeleeuwen gebruikt werd in een eenvoudige houten kruisvorm met kaarsen er op. Iets recenter in de geschiedenis is er in veel kastelen en paleizen in alle vertrekken gebruik gemaakt van schitterende kroonluchters in uiteenlopende afmetingen. Vaak gaat het hier om een kristallen kroonluchter met een grote weerkaatsing van licht.

Tegenwoordig zijn er, in navolging van deze tot de verbeelding sprekende periodes uit het verleden, veel verschillende kroonluchters te verkrijgen. De kristallen kroonluchter is er nog steeds naast een breed assortiment kroonluchters die gemaakt zijn van andere, moderne materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gewoon glas, plexiglas en verschillende doorschijnende gekleurde kunststoffen waardoor een leuke, sfeervolle verspreiding van licht ontstaat. 

Deze verlichtingsvorm is vooral populair vanwege de sfeer die deze met zich meebrengt. Het prachtige glimmende materiaal wordt door het bijbehorende licht nog eens extra benadrukt hetgeen bijzonder tot de verbeelding spreekt. Een kroonluchter hangt met een stalen ketting aan het plafond wat vooral raadzaam is bij de zwaardere modellen zoals de echte kristallen kroonluchter. Bij de lichtere uitvoeringen zoals u die tegenwoordig veel aantreft, heeft de stalen ketting meer een toegevoegde esthetische waarde doordat het oude karakter van de lamp erdoor benadrukt wordt.

Een kroonluchter is een grote hangende lamp die het goed doet in hoeken, boven een tafel of aan het plafond in een wat hogere hal. Ook op een slaapkamer kunnen deze lampen uitstekend tot hun recht komen. Ze zijn verkrijgbaar met authentieke nostalgische details of juist uitgevoerd met behulp van hippe moderne materialen als diverse soorten kunststof en gekleurd glas. Het zijn vooral decoratieve lampen maar ze zijn perfect in te passen in een bestaand of nieuw lichtplan waarbij, naast voldoende lichtopbrengst, uitvoerig wordt stil gestaan bij het verhogen van de sfeer in de betreffende vertrekken van een woning. Een moderne versie kan worden aangesloten op een dimmer, waardoor u nog meer invloed heeft op de sfeer van het moment. Het frame van deze lampen is medebepalend voor de uitstraling en is te verkrijgen in aansprekende glanzende metalen als brons, koper en zilver. De moderne variant is vaak uitgevoerd in een lichter metaal als bijvoorbeeld aluminium of is volledig vervaardigd van een degelijke kunststofsoort. In al deze verschillende gedaantes mogen de lampen zich verheugen in een weer toenemende populariteit.