Gratis bezorging

Vanaf € 100,-

30 dagen

Retourrecht

Klantenservice

0591 - 561908

Uw gratis cadeaubon is verzonden. Bekijk direct uw mailbox!
Boekenkasten topproducten

Boekenkasten

(21) Artikelen.
Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren

Boekenkasten online kopen

 

Boekenkasten kunnen een sieraad voor uw huiskamer of hobbykamer zijn. Er zijn veel verschillende modellen boekenkasten te verkrijgen voor ieder type inrichting. Een boekenkast is een echte blikvanger in een woonkamer en het is dan ook raadzaam om van tevoren goed na te denken over de afmetingen en de plek in uw kamer. Ook een weloverwogen keuze voor het gebruikte materiaal is van belang omdat een boekenkast moet passen binnen uw persoonlijke smaak en stijl. Een goede combinatie met andere meubels zorgt voor een rustige en ruimtelijke uitstraling. Kies voor een boekenkast die goed samengaat met uw bankstel, eettafel, dressoir en salontafel

Wanneer u veel boeken in een boekenkast verwacht te plaatsen is het verstandig om te kiezen voor een sterke kast van bijvoorbeeld massief hout zodat de volle schappen zelfs na jaren nog niet zichtbaar doorbuigen. Er zijn prachtige massieve boekenkasten in diverse sterke houtsoorten te koop. Laat u vooral ook goed adviseren over de duurzaamheid van het gebruikte materiaal. Een boekenkast waarin u uw favoriete boeken bewaard, moet jarenlang mee kunnen gaan en goed passen bij de rest van uw inrichting. Wanneer u een boekenkast tegen een lange wand heeft geplaatst en er is ruimte over aan beide zijden van de kast, dan is het leuk om van hetzelfde materiaal twee kleine bijzettafeltjes naast de kast te plaatsen om de aansluiting bij de rest van uw meubilair te completeren.
Het is belangrijk om boekenkasten en andere grote meubelstukken zoals bijvoorbeeld een dressoir of televisiemeubel qua stijl op elkaar af te stemmen waardoor de kamer er als een geheel uitziet.

Boekenkasten zijn er in verschillende systemen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een boekenkast ‘op de groei’. Dergelijke kasten kunnen op eenvoudige wijze naar keuze in de breedte en/of in de hoogte worden uitgebreid zodat u met een kleine boekenkast kunt beginnen om deze later uit te breiden als u meer boeken heeft of wanneer u verhuist naar een ruimere woning. Er zijn veel verschillende modellen en systemen die allen op hun eigen wijze kunnen worden aangepast en uitgebreid. Laat u voor aanschaf van uw boekenkast gedegen informeren over de beste mogelijkheden in uw situatie.

Afhankelijk van uw woonsituatie kunnen boekenkasten ook prima dienst doen als scheidingswand tussen bijvoorbeeld een eetkamer gedeelte en een huiskamer waardoor er een gezellige afgescheiden plek ontstaat om te eten. Zo creëert u min of meer een aparte eetkamer. Deze mogelijkheid is vooral aan te raden in een wat grotere huiskamer en het is raadzaam om rekening te houden met de lichtval in uw kamer omdat een grote massieve boekenkast veel licht tegenhoudt. Vanzelfsprekend kunt u in een dergelijke situatie ook een goed lichtplan opstellen. Er zijn zeer fraaie lampen te verkrijgen in uiteenlopende maten en modellen. Zo kunt u kiezen voor prachtige tafellampen en sfeervolle vloer- en wandlampen. Ook zijn er praktische plafondlampen en verschillende spots die zorgen voor een sfeervolle en nuttige verlichting. U kunt ook kiezen voor een speciaal verlichtingssysteem voor in boekenkasten waarmee u optimale sfeer in uw kamer creëert.