Gratis bezorging

Vanaf € 100,-

30 dagen

Retourrecht

Klantenservice

0591 - 561908

Uw gratis cadeaubon is verzonden. Bekijk direct uw mailbox!
Salontafels topproducten

Salontafels

(136) Artikelen.
Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren

 

Salontafels

 

Salontafels zijn deugdelijk en functioneel, maar kunnen tegelijkertijd een stijlvolle aanvulling zijn op de inrichting van uw zithoek. Omdat ze een ondersteunende functie hebben, moeten ze niet te veel opvallen in uw interieur. Wanneer u kiest voor een salontafel die qua stijl en kleur aansluit bij de rest van uw inrichting, zoals bijvoorbeeld uw wandkast of uw eettafel, vormt uw inrichting een harmonieus geheel. Maar u zou ook kunnen besluiten om een tafel te kiezen in een tint die net iets afwijkt van uw overige meubelstukken. Met de keuze voor een subtiel kleurverschil kunt u het unieke karakter van uw salontafel eenvoudig benadrukken.


Het aanbod is breed en gevarieerd. U kunt kiezen uit vierkante, rechthoekige of ronde modellen. Welk salontafel u het meest aanspreekt, is uiteraard een kwestie van smaak. Voordat u een beslissing maakt, kunt u het beste de ruimte waar de salontafel komt te staan eens goed in u opnemen. Is hier plaats voor een vierkante of ronde tafel of zou een rechthoekig exemplaar hier beter tot zijn recht komen? Hou in ieder geval rekening met wat extra ruimte zodat u makkelijk om de salontafel heen kunt lopen.

Houten salontafels zijn het meest bekend. Gemaakt van eiken, walnoot of grenen past dit tijdloze materiaal harmonieus in elk interieur. Sommige exemplaren zijn rustiek afgewerkt met blokpoten terwijl andere tafels met hun verfijnde afwerking weer meer geschikt zijn in een klassieke inrichting. Er bestaan salontafels met een lade waarin u de afstandsbediening van uw televisie kunt opbergen en tafels met een onderblad waar u uw boeken en tijdschriften op kunt bewaren. Voordeel hiervan is dat de tafel als meubelstuk net even meer body krijgt.

Glazen salontafels zijn elegant. Er staat een tafel, maar tegelijkertijd ook weer niet. Door de transparantie van deze tafels blijft uw interieur luchtig terwijl aan de functionaliteit van de salontafel niets wordt afgedaan. Voor een wat robuustere afwerking kiest u voor een glazen tafel met grof rvs onderstel.

Wilt u liever iets aparts, dan is een design salontafel echt iets voor u. Vaak zijn dit kubistische modellen of juist modellen met opvallende, grillige vormen en met een bijzonder onderstel. Ook het kleurgebruik of de materiaalkeuze is opvallend. Met een design salontafel haalt u een ware eyecatcher in huis. 

Om eenheid in uw interieur te creëren, kunt u overwegen om uw salon- en eettafel in dezelfde stijl te kiezen. Voorkom in dat geval dat uw interieur te voorspelbaar en wellicht wat saai wordt en verleg het accent naar uw andere meubelstukken. Speel eens met bijzondere eetkamerstoelen of een design zithoek. Op die manier blijft de inrichting een geheel én uitdagend.

Bij Furnies.nl vindt u een uitgebreide collectie salontafels. Op onze site kunt u ons actuele aanbod bekijken.